Gyro w szybowcu-koniecznosc czy ekstrawagancja?

Postprzez PiotrP_de » Pią Gru 15, 2006 12:16 pm

Peter-paralotnie napisał(a):Nie uzywalew nigdy takiej maszynki,wiec w tym miejscu prosze o wszelkie sugestie.
zyro ma na imie FP-G154 z domu Futaba-czulosc niestety mechaniczna


Broń Boże nie wkładaj tego wynalazku do szybowca :!: :!: :!:

Pozdrawiam Piotr
Image
Awatar użytkownika
PiotrP_de
 
Posty: 477
Rejestracja: Nie Wrz 28, 2003 9:37 am
Miejscowość: Okolice Hamburga

Postprzez sokolpatryk » Pią Gru 15, 2006 4:26 pm

PiotrP_de napisał(a):
Peter-paralotnie napisał(a):Nie uzywalew nigdy takiej maszynki,wiec w tym miejscu prosze o wszelkie sugestie.
zyro ma na imie FP-G154 z domu Futaba-czulosc niestety mechaniczna


Broń Boże nie wkładaj tego wynalazku do szybowca :!: :!: :!:

Pozdrawiam Piotr


Możesz rozwinąć? Jestem ciekaw dlaczego tak jest.
Pozdrawiam
Patryk Sokół
Lotne modele: Teo Zagi 2m, Gonzo, Burrito i Funky 3D
sokolpatryk
 
Posty: 359
Rejestracja: Wto Lis 11, 2003 7:45 pm
Miejscowość: Nysa

Postprzez PiotrP_de » Pią Gru 15, 2006 6:36 pm

@ Patryk

Rozwinięcie masz w moim drugim poście tego wątku. Pozatym w artykule o żyroskopach do modeli samolotów i szybowców na mojej stronie.

@ Piotr

Mam nadzieję, że zamówiłeś żyro odpowiednie do lotek i z regulacją czułości z nadajnika (polecam ACT albo Ikarusa). Heading zapomnij na początek. Ale tak nawiasem - masz nadajnik z którego możesz ustawiać czułość? Bo jak wiem z poprzednich postów masz tylko 6 kanałowy nadajnik i do poprzedniej konfiguracji modelu brakło Ci kanałów nawet bez żyra. Do pierwszych lotów, odradzam też jego używanie. Dopiero włóż (aktywuj) jak model będzie porządnie oblatany i wyregulowany! Zyro w krzywo latającym modelu może tylko zaszkodzić - a nie pomóc...

Powodzenia Piotr
Image
Awatar użytkownika
PiotrP_de
 
Posty: 477
Rejestracja: Nie Wrz 28, 2003 9:37 am
Miejscowość: Okolice Hamburga

Poprzednia

Wróć do Szybowce i motoszybowce RC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości