Jak w oryginalnym regulatorze, z EG włączyć hamulec śmigła ?

Jak w oryginalnym regulatorze, z EG włączyć hamulec śmigła ?

Postprzez kotecek » Czw Mar 11, 2010 10:38 am

Jak w oryginalnym regulatorze jednofazowym, z EG włączyć hamulec śmigła ?
Awatar użytkownika
kotecek
 
Posty: 30
Rejestracja: Pią Sty 15, 2010 5:04 pm

Jak na gotowy model Eazy Glidera zamocować odb. 2,4 GHz ?

Postprzez kotecek » Pią Mar 12, 2010 12:24 pm

Jak na gotowy model Eazy Glidera zamocować odbiornik 2,4 GHz ?

Podobno anteny mają być pod kątem prostym, czyli ta dłuższa z satelitą wzdłuż kadłuba, a jak dać tę krótszą ? Kadłub jest za wąski, czyli co może wzdłuż skrzydła i po każdym montażu przed lotem przypinać ja taśmą klejącą ?
Awatar użytkownika
kotecek
 
Posty: 30
Rejestracja: Pią Sty 15, 2010 5:04 pm

Postprzez wojcio69 » Pią Mar 12, 2010 11:49 pm

Witam
W antenach na 2,4GHz chodzi oto aby tylko te "odizolowane" końce były względerm siebie pod kątem 90 stopni. Nie znajdziesz na boku kabiny ok. 3cm miejsca aby tam ją umocować?
W Proxima II którą obecnie latam mam je tak rozmiesszczone: dwie słomki do napoi o długości ok. 3cm przyklejone obok siebie pod kątem 90 stopni, w słomki włożone "odizolowane" końce anten i coby się nie wysunęły przyklejone przy wejściu do słomek taśmą samoprzylepną.
W Juniorze S jakim latałem nie było tyle miejsca i zrobiłem to tak jak widać na tym filmie http://www.youtube.com/watch?v=Wv4Ye2jX6Ms
Dokładnie to widać na 1minucie i 17 sekundzie. Dwie rurki wyprowadzone na zewnątrz. Dokładnie tak jak widać to na filmie mam w Proxima II tylko wewnątrz kabiny.[/url]
Pozdrawiam - Wojtek
FILM1; FILM2; GALERIA
Proxima II, Clouds Fly; Sanwa RDS 8000
Awatar użytkownika
wojcio69
 
Posty: 254
Rejestracja: Pon Lip 16, 2007 3:10 pm
Miejscowość: Śrem

Skoro wystarczy te krótkie kawałki ustawić pod kątem prostym

Postprzez kotecek » Wto Mar 16, 2010 6:16 pm

Skoro wystarczy te krótkie kawałki ustawić pod kątem prostym, to po jaki czort, producent dał taki ogromny kabel pomiędzy odbiornikiem a satelitą odbiornika ?
Awatar użytkownika
kotecek
 
Posty: 30
Rejestracja: Pią Sty 15, 2010 5:04 pm

Postprzez wojcio69 » Wto Mar 16, 2010 7:02 pm

Witam
A tego to ja nie wiem. Może chodzi oto, że jak nie masz miejsca w kabinie, to satelitę możesz zamocowć np. na stateczniku pionowym. Zapewne tą wątpliwość wyjaśnią Ci koledzy z tego forum www.pfmrc.eu
Pozdrawiam - Wojtek
FILM1; FILM2; GALERIA
Proxima II, Clouds Fly; Sanwa RDS 8000
Awatar użytkownika
wojcio69
 
Posty: 254
Rejestracja: Pon Lip 16, 2007 3:10 pm
Miejscowość: Śrem


Wróć do Szybowce i motoszybowce RC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron