Na temat materiałów do budowy wicherka nie można nażekać te z przed pól wieku są dostępniejsze i tańsze {listewka sosnowa 2 zł - to chyba z niemiec jakaś sprowadzana bo ja wiem że listewka 3x3 kosztuje 0.50zł}sklejka lotnicza nie jest tanim materiałem a balsa na przednią cześć wicherka to schiza { ja mam z 5mm sklejki liściastej około 6 zł za arkusz)
żebra w skrzydłach też mam ze ze sklejki 5mm {nie ażurowane} i terz mogą być a japonka to też mit na dodatek drogi a folia to już wogule {ja mam papier brązowy niecałe 2 zł na cały model w paski taki jak na paczkach pocztowych pokryty cellonem 16zł za 0,5L}
Nie można mówić że ta technologia jest przestarzała tylko mało kosztowna
a jak przedtem mówiliśmy można używać aparatury 2K{mam na sprzedanie jak ktoś zainteresowany to na maila odpowiem Saber dash 40 mhz kanał 84} co całkowicie zmniejsz koszty do minimum a taki model jest póżniej łatwy do sprzedania i do tego będzie niedrogi.
Pracochłonność konstrukcji to 5dni + cellon {ja kadłub zmontowałem od listewki w 2 dni a skrzydła w wieczór z oklejeniem jakieś 6-7 godzin}
Reszta to sprawy rc które już trzeba samemu rozgryźć {ale w Modelarzu już to opisano prawie rok temu ale mało jasno to był raczej przedruk książki}
Także ja nie robie z tego modelu jakiegoś weterana bo każdy wicherek nowo narodzony będzie jak dziecko doskonalił się przy oku bacznych rodziców {ziemia powietrze umysł i ręka}
A jak nie bedzie się słuchał to dostanie lanie od nich wszystkich