Witajcie. Nareszcie dotarło do mnie Subaru. Ciężko było kupić, ale tanio udało się dostać w Niemczech (15 ojro). Mam nadzieję, że uda mi się zrobić z niego model asfaltowy taki jak na zdjęciu:
Trzymajcie kciuki i pomagajcie. A oto jak wygląda moja paczka:
Wczoraj wieczorkiem pomalowałem wszystko podkładem i zabrałem się za zestrugiwanie plastikowych sprężyn. Powiem Wam, że ciężka praca wbrew pozorom, bo cholernie twardy ten plastik. W Toyocie nie miałem takiego problemu z wypraskami. Jakieś takie bardziej podatne były. Sprężynki ze starego długopisu. Myślę nad zostawieniem tego gęstszego zwoju, żeby wyglądało jak sprężyna progresywna, ale nie jestem do końca przekonany.
Nagazie
Tak się rozochociłem ścinaniem sprężyn, że przednie połamałem Ale już posklejałem. Sprężynki znalazłem z innch długopisów, nie czarne, a chromowane i nie będę ich malował.
Remont mieszkania robię ;/ w dodatku sam, co w moim przypadku wygląda jak początkujące modelarstwo Wszystkiego uczę się sam na błędach... wstawianie drzwi, okien, gładzie, kafelki, fugi... nic nie umiałem, ale daję radę. Jeszcze ze 2 tygodnie i się wezmę za Subaru. Nagazie
Już się uporałem z przednim zawieszeniem. Skróciłem kolumnę i wahacze podgrzałem nad kuchenką, żeby je podgiąć do góry. Wszystko ładnie siedzi i koła są na tej wysokości co powinny. Felgi i opony zwęziłem, bo by się nie skręcały. Poza tym nieproporcjonalnie wyglądały. Dziś się wezmę za tył, a dokładniej za wahacze, bo kolumny skrócone, ale wahacze nie dopasowane.
Nagazie
Robię teraz Lancię Deltę Hf Integrale. W Subaru mam zrobione prawie wszystko. Brakuje mi jedynie szkieł w światłach, przykleić lusterka i antenkę na dach. A tak to stoi kompletna fura. Nie mam czym pomalować świateł z tyłu i kierunków. Słyszałem, że można markerem pomalować i widziałem, że ładnie to wygląda, ale nie widziałem takiego markera. Nie wiem dokładnie jaki to ma być. Próbowałem pisakiem (cienkopis) ale się mazało. Jak wyczaję co i jak to dam zdjęcia i napiszę jakie to były.
Edit: dokleiłem pierdołki i zrobiłem na szybko zdjęcia