Zająłem się wieżą ciśnień, nie powiem, żeby było łatwo.
Graficy tej gry przegięli trochę z kilkoma dość istotnymi sprawami, i nie wiem teraz czy robić to zgodnie z logiką, czy oddać jak najlepiej to co oglądam.
Spis rzeczy, które mi się nasunęły:
-Powłoka zbiornika wygląda na nitowaną, według mnie powinna być spawana (chyba że zbiornik jest dwupłaszczowy, ale to chyba nie jest normalne, zwłaszcza, że nie wygląda na za duży).
-Dół zbiornika powinien być chyba stożkowy, ale załużmy, że tego po prostu nie widać z tej perspektywy.
-Ten balkonik wygląda mi na solidny, żelbetowy, co najmniej z 10cm nie lepiej byłoby im zrobić coś lżejszego?
-Konstrukcja wygląda bardziej jak stożek, niż wieża Szuchowa- widać wyraźnie, że pręty są wygięte. Myślę że nie utrzymałaby się sztywno.
-Chyba, że wszystko trzyma się na tym czymś w środku, za dużym swoją drogą na zwykłą rurę. Wtedy ta prętowa konstrukcja miałaby za zadanie utrzymywać pion?
-Schody do nikąd? Po co one tam niby? Nie mówiąc już o tym, że jak się dokładnie przyjrzeć to przeczą perspektywie.
Zresztą w sumie to ja się na tym nie znam, i może to tak ma być.
Może ktoś tu ma ściślejszy umysł, i mógłby określić czy rację mam ja czy twórcy gry?
Zdjęcia zaczętego zbiornika, i rysunki wieży, wsadzę jak zmuszę do działania skaner i aparat.