Przepraszam za brak nowości. Diorama może ruszy za parę dni, nie wiem, gdyz za dużo mam roboty :/ Ale wrzucam dowódcę całej grupy - polskiego majora. Jeszcze nie wykończony, parę szczegółów zostało ale tak:
- w mundurze garnizonowym (płatki pod szyją), gdyż oficerowie wysokich stopni często we wrześniu 39 ubierali mundur garnizonowy, a tu mamy majora
- na prawej piersi, zgodnie z regulaminem order Virtuti Militari V stopnia - Krzyż Srebrny, czyli nadany dowódcy za śmiały i pełen inicjatywy czyn bojowy połączony ze skutecznym i umiejętnym dowodzeniem, a także żołnierzowi, który swoim przykładem wpłynął na towarzyszy, doprowadzając ich do wybitnego czynu bojowego lub sam dał przykład niezwykłego męstwa. Jak można się domyślać z zdobyty przez oficera w czasie wojny polsko - bolszewickiej

)) Słabo widoczny, ale nie mam czasu zrobić więcej zdjęć.
Odrer wykonany w sposób następujący - wikolem na piersi dorobiłem wstążkę. Krzyż natomiast to już element fototrawiony z zestawu Dragona, czyli nic innego jak Krzyż Żelazny, który idealnie pasuje na Virtuti Militari.
- Brakuje smyczy to ViSa oraz mapy/kartki w ręce
- wąsy wykonane z wikolu