Tomek Mroczkowski napisał(a):Ale po co to ma działać? Jak widać nie jest to przeznaczone do ruszania się. To nie zabawka tylko model statyczny. Nie ma działającego jarzma więc widać, że to jest robione na siłe.
vlad_8011 napisał(a):Każdy model ma ten element ruchomy bo to w końcu czołg - lufa ma być nastawialna!
vlad_8011 napisał(a):W rosyjskich czołgach (modelach) nie pracuje tylko dlatego, że producenci idą na łatwiznę, bo trzeba zrobić ruchomy reflektor, pokrowiec itp
vlad_8011 napisał(a): a w np amerykańskim abramsie masz ruchome działo, włazy, gąski - i co, to wg ciebie też zabawka?
vlad_8011 napisał(a):Denerwuje mnie gadanie tego samego po 20 razy ale ja się tym nie bawię, zamierzam stworzyć makietę, lub podstawkę na kilka pojazdów i każdy będzie pod jakimś kątem, nie chce by mierzyły w ziemie ! Czy tak ciężko to pojąc?
Tomek Mroczkowski napisał(a):vlad_8011 napisał(a):Każdy model ma ten element ruchomy bo to w końcu czołg - lufa ma być nastawialna!
Lufę można nastawić raz i tyle, tak jest w przypadku T-72 Tamki, bo z założenia to ma wyglądać a nie działać.vlad_8011 napisał(a):W rosyjskich czołgach (modelach) nie pracuje tylko dlatego, że producenci idą na łatwiznę, bo trzeba zrobić ruchomy reflektor, pokrowiec itp
No a jest to proste? Popatrz na swoje dzieło i powiedz czy to wygląda dobrze i działa odpowiednio.vlad_8011 napisał(a): a w np amerykańskim abramsie masz ruchome działo, włazy, gąski - i co, to wg ciebie też zabawka?
Nie jest zabawką, jeśli coś producent daje ruchomego - okej, fajny dodatek. Ale zauważ że Ty w tym momencie tworzysz coś, co jest gorsze od przyklejonej na stałe lufy. Glut na patyku. Idziesz w kierunku ruchomości celem estetyki a to już tworzenie zabawki. To ze amerykańskie modele Abramsa mają ruchomą lufę, po prostu na to można sobie pozwolić, jest to prostsze, zwykłe jarzmo które nie posiada żadnego pokrowca.vlad_8011 napisał(a):Denerwuje mnie gadanie tego samego po 20 razy ale ja się tym nie bawię, zamierzam stworzyć makietę, lub podstawkę na kilka pojazdów i każdy będzie pod jakimś kątem, nie chce by mierzyły w ziemie ! Czy tak ciężko to pojąc?
No to skoro masz stworzyć makietę to po co ruchome działo? Przecież i tak postawisz na półkę, więc gdzie sens tworzenia tego? Jarzmo w modelu można ładnie przeszlifować tak, aby działo mierzyło gdzie chcesz. Główny problemem nie jest to, że robisz działo ruchome, tylko jest to po prostu brzydkie.
vlad_8011 napisał(a):Ruchoma lufa to nie jest dodatek, tylko wymóg w czołgach. Skoro takie sztywne modele ci sie podobają, to nie przeszkadza ci że wieża sie kręci? Może to też cecha zabawki?
vlad_8011 napisał(a):A jak zechce zmienić podstawkę, przestawić model to co? Rozklejać, powtarzać kilka zabiegów, czy po prostu przekrzywić lufe?
vlad_8011 napisał(a):Przyznam że tu najlepiej nie wyszło, ale powtarzam zabieg.
vlad_8011 napisał(a):Jeśli ktoś nie może tego zaakceptować że robie ruchome elementy to niech nie podgląda i podku*wia za przeproszeniem.
vlad_8011 napisał(a):Ale plastikowe jarzmo dla mnie było okropne. Zobacz na to zdjęcie:
vlad_8011 napisał(a):I powiedz mi że plastikowe było podobne.
vlad_8011 napisał(a):Ale jest zmiana - pokrowiec spróbuje zrobić z gumowej rękawiczki (takiej jak mają chirurdzy).
Wróć do Warsztat - pojazdy wojskowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości