No dobra, to gniazdo zrobiłem, wygląda mi to na uchwyt do podniesienia wieży, ale dlaczego jest osłonięty to nie wiem. Mi on wyszedł tak sobie, ale lepiej nie dałem rady - to naprawdę drobne elementy, ciągle wypadały mi z pęsety. Tych ukośnych nie będzie, kwadraty zostawiam na wszelki wypadek 2. Widzę że 2 tymi T-72 to co kraj to obyczaj - Niemcy inaczej, Polska inaczej, Ruscy inaczej, totolotek, obłęd w ciapki..... Dobra, tak to leciało :

Najciekawsze jest to, że zawsze jak kończę z nim robotę to wydaje się OK, dopiero jak wrzucam zdjęcia tutaj na forum, to widzę co poprawić - mój aparat w telefonie nie ma litości

Tak... Tył kadłuba w trakcie prac, haczyki jeszcze poprawie w lepszym oświetleniu, Celownik przykleję - jutro z nim będę działał, i te chwytaki na linę zrobie od nowa, bo za grube wyszły - taki eksperyment

A! No i jaki kolor do pokrowca jarzma polecacie? Robię wersję A, fartuchy będą czarne (ciemno-szare), kadłub i wieża zielone tak jak teraz (maluje pędzlem, farba akrylowa Valleyo Russian Green) to to jarzmo to jakaś oliwka, może żółty? Wszystkie fotki wersji A jakie mam są czarno-białe, jedynie "paradowe" wyróżniają się białymi elementami. Dysponuje schematami malowania od boku na których chłopaki/dziewczyny zbytnio się nie przyłożyli :
http://www.tanks-encyclopedia.com/coldw ... t_T-72.phpPonadto mam schemat malowania z instrukcji ZVEZDY (Boże, nie!) i TAMIYI, ale z czasów ZSRR. I tu problem, zależało mi na tym by zrobić go Ruskiego a nie wiem czy Ruscy jeszcze używają, albo mają w rezerwie wersje A. Brak zdjęć mnie dobija. Malowanie Polskie odpada choć nie raz mnie brało i przy leopardzie i teraz, ale dopóki nasza armia nie odpuści aerografów to nie będę ich malował "po Polsku", poza tym mam szczególny sentyment do czołgów właśnie Rosyjskich.
PS. Na koniec wywodów dodam może dobrą wiadomość - wielu z was pewnie zauważyło brak NSVT na kopułce dowódcy - tak się składa że go mam, tylko chce go na spokojnie po czołgu odnowić.